whatsap
Evde Sonda Takma

Evde Sonda Takma

Sonda beslenme sondası ve idrar sondası olarak ikiye ayrılır.

İdrar sondası yatalak hastalarda yada idrar yapma zorluklarında kullanılan kullanım amacına göre kauçuk (kısa süreli) yada silikon (uzun süreli)’dan üretilmiş materyaldir.

İdrar sondası uygulaması steril koşullarda ve bir sağlık personeli tarafından uygulanmalı ve takip edilmelidir.

İdrar sondası takıldıktan sonra dikkatle korunmalı ve düzenli olarak bakım ve pansuman uygulaması yapılmalıdır.

İdrar sondasının bir diğer ismide mesane sondasıdır.

Evde Sonda Takma

Evde sonda takma işlemi bir sağlık personeli tarafından steril koşullarda takılmalı ve takip edilmelidir. Evde sonda takıldıktan sonra hasta ve yakınlarına sonda kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar anlatılarak hasta güvenliği sağlanmalıdır.

İdrar Sondası Ne Zaman Değiştirilmeli?

İdrar sondası kauçuk bir metaryalden üretilmişse yüzeyi pürüzlüdür ve efeksiyona daha yatkındır. Kauçuk idrar sondaları en çok7-10 gün kullanılmalı ihtiyaç devam ediyorsa mutlaka değiştirilmelidir.

İdrar sondası silikon bir materyalden üretilmişse yüzeyleri pürüzsüzdür ve daha uzun kullanım süresi vardır. Hastaya uygulanan sonda silikon bir sonda ise 4 hafta kadar dayanabilmektedir.

İdrar sondasının değiştirilmesi gereken başka bir nokta ise kronik böbrek hastalıklarında yada az sıvı tüketilmesi durumlarında idrar sondasını tıkanmasıdır. Bu durumda idrar sondası kontrol edilerek kontrollü bir şekilde değiştirilmelidir.

Evde İdrar Sondası Takma ve Değiştirme Fiyatı-Ücreti

Evde sonda takılırmı? Hastaya sonda neden takılır? Gibi sorularınız ve sonda takma işlemi fiyatları hakkında bilgi ve randevu almak için bizi arayın.

Beslenme Sondası – Nazogastrik Sonda Nedir?

Beslenme sondası burun (nazal) yoldan nazogasrik sonda denilen materyalin mide içerisine kadar ilerletilerek hastanın beslenmesini sağlamaktır.

Yutma güçlüğü yada yutma kaybı olan hastalarda nazogastrik sonda uygulaması yapılarak hastanın ilaç tedavileri,beslenmesi ve sıvı desteği sağlanabilmektedir.beslenme sondasıda diğer tüm girişimlar gibi sağlık personeli tarafından uygulanması gereken ciddi bir işlemdir. Beslenme sondası takılması esnasında yada normal rutinlerde mutlaka kontrol edilmelidir.

Beslenme sondası takılan hastalarda dikkat edilmesi gereken noktalardan bir taneside tolerasyon (sindirim takibi)dir.

Sizde evde beslenme sondası takma-değiştirme ve konrolü için bizi arayın.